
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Usługa świadczona zgodnie z Regulaminem Newslettera



Proszek bezowy do lukru, bez, kremów Wilton, 113 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Proszek bezowy, substytut białka firmy Wilton.
Opakowanie zawiera 113 g proszku.
Za pomocą proszku przygotujemy bezy, lukier królewski lub krem maślany na bazie bezy włoskiej bez konieczności dodawania surowych białek jaj kurzych.
Aby otrzymać ilość odpowiadającą jednemu białku jaja, mieszamy 2 łyżeczki (10 ml) proszku z 2 łyżkami wody (30 ml) i ubijamy jak zwykłe białko jaja.
Zastosowanie proszku bezowego sprawia, że po ubiciu beza jest stabilna (dzięki dodatkowi winianu potasu), krem maślany jest gęsty, gładki i idealny do dekorowania, a lukier królewski ma jedwabistą konsystencję.
Ilość netto: 113 g
Kolor: biały
Składniki: skrobia kukurydziana, białko kurze, cukier, substancja zagęszczająca: guma arabska E414, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy E330, winian potasu E336; substancja stabilizująca: siarczan wapnia E516, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu E551.
Wartość odżywcza w 100 g: 1388 KJ/332 kcal, tłuszcze 0 g (w tym tłuszcze nasycone 0 g), węglowodany 58 g (w tym cukier 8,3 g), białka 21 g, sól 0,72 g
Uwaga: Może zawierać mleko, orzechy, orzeszki ziemne, soję, gluten (pszenny), gorczycę, sezam, seler, ryby, mięczaki i skorupiaki - wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są wymienione alergeny.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie jest konieczne przechowywanie w lodówce. Zawartość może ulec zbryleniu.
Najlepiej spożyć przed końcem: 08/2024
Kod produktu: 04-0-0102
EAN: 070896074454