Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Usługa świadczona zgodnie z Regulaminem Newslettera
Pastylki Candy Melts RÓŻOWE Wilton, 340 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Pastylki Candy Melts RÓŻOWE firmy Wilton.
Opakowanie zawiera 340 g różowych pastylek o smaku waniliowym.
Aby przygotować Candy Melts do użycia, należy roztopić je w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Po roztopieniu masa ma gładką strukturę. Pastylki występują w różnych kolorach, które można ze sobą łączyć.
Pastylek Candy Melts możemy użyć do wyrobu kolorowych domowych czekoladek i czekoladowych lizaków. Precyzyjne wzory w foremkach na czekoladki można wypełnić przy pomocy rękawa cukierniczego. Jeżeli czekoladki mają mieć kilka kolorów, po aplikacji każdego koloru czekamy, aż poprzednia warstwa stężeje.
Candy Melts mogą posłużyć również do tworzenia dekoracji na babeczkach, ciastkach i ciastach oraz czekoladkach.
TOPIENIE CANDY MELTS:
Kuchenka mikrofalowa: Umieścić pastylki w naczyniu przeznaczonym do użytkowania w kuchenkach mikrofalowych. Ustawić kuchenkę na 50% mocy lub program do rozmrażania i podgrzewać 1 min. Dokładnie wymieszać, powtarzać podgrzewanie i mieszanie co 30 sekund, aż do uzyskania jednolitej rozpuszczonej masy. Pastylki można również podgrzewać w woreczkach jednorazowych. Postępujemy z masą jak powyżej, ugniatając woreczek po każdym podgrzaniu. Po roztopieniu odcinamy końcówkę woreczka i możemy rozpocząć napełnianie foremek lub dekorowanie.
Kąpiel wodna: Napełnić garnek wodą do poziomu niższego niż dno naczynia, w którym będą roztapiane pastylki. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Na garnuszku ustawiamy miskę o średnicy większej niż garnek, wsypujemy pastylki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia masy uważając, aby jej nie napowietrzyć.
Masa może utracić konsystencję w wyniku przegrzania lub dodania płynu. W takim przypadku należy dodać 10 ml białego tłuszczu roślinnego na każde 340 g pastylek.
Pozostałą, niewykorzystaną masę można wielokrotnie rozpuszczać, nie ma potrzeby trzymania jej w lodówce.
UWAGA: Podczas transportu w ciepłe dni Candy Melts mogą się rozpuścić i utracić postać pastylek. Nie ma to wpływu na ich właściwości i walory smakowe. Masa nadaje się do normalnego użycia po roztopieniu według instrukcji zamieszczonych powyżej. Na pastylkach może również pojawić się białawy nalot (nalot tłuszczowy). Jest to naturalne zjawisko nie mające wpływu na smak i właściwości polewy. Nalot znika po roztopieniu pastylek.
Kolor: różowy
Składniki: cukier, olej roślinny (olej palmowy, uwodorniony olej palmowy), białka mleka, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa E322, barwnik: czerwień allura E129, sól, aromat.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 2263 kJ/541 kcal, tłuszcze 29 g (w tym tłuszcze nasycone 26 g), węglowodany 69 g (w tym cukry 68 g), białko 1 g, sól 0,22 g.
Uwaga: Może zawierać także pszenicę, orzechy i jajka. Barwnik E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce. Nie zamrażać.
Nazwa i adres podmiotu odpowiedzialnego: Wilton Industries Inc., 535 East Diehl Road, Naperville, IL 60563, USA.
Najlepiej spożyć przed końcem: 04/2024
Kod produktu: 03-3094
EAN: 070896309310