
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Usługa świadczona zgodnie z Regulaminem Newslettera



Cream of tartar – kwaśny winian potasu ScrapCooking, 50 g
towar niedostępny
Opis
Cream of tartar – winian potasu firmy ScrapCooking.
W plastikowym słoiczku znajduje się 50 g kwaśnego winianu potasu.
Kryształy winianu potasu powstają jako produkt uboczny w procesie produkcji wina.
Po sproszkowaniu winian jest niezastąpiony w domowym i profesjonalnym cukiernictwie. Niewielka ilość (ok. 1/4 łyżeczki na 4 białka) winianu dodana do białek zwiększa ich objętość w trakcie ubijania i sprawia, że piana jest bardziej stabilna. Ułatwia to pieczenie bez i sufletów.
Cream of tartar stosuje się również do wyrobu cukierków, jego dodatek hamuje proces krystalizacji.
Zalecane ilości/sposób użycia:
- do galaretek - 300 g / kg
- do nadzienia, ciastek i słodkich wypieków - 5 g / kg
Skład i data minimalnej trwałości znajdują się w tabeli poniżej.
![]() |
Ilość netto: 50 g
|
Kolor: biały |
|
Składniki: kwaśny winian potasu E336
|
|
Uwaga: Może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, sezam, łubin i soję – wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są wymienione alergeny.
Środek spożywczy, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Unikać wdychania. Chronić oczy.
Przechowywanie: Po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.
|
|
Najlepiej spożyć przed: 28.09.2025 |
|
![]() |
Kod produktu: 4490
EAN: 3700392444907
|